Bescherm je tattoo in de zon!

Bescherm je tattoo in de zon!

Het is zomer in Nederland en hoewel de zomerse zonnige dagen hier meestal schaars zijn, ga je misschien nog wel op vakantie naar een zonnige bestemming. Heb jij een tatoeage en vraag je je af of je tattoo in de zon mag? Wij vertellen je er meer over.

Bij de vraag of je tattoo in de zon mag is het belangrijk om te weten of je de tattoo pas hebt laten zetten of dat je hem al geruime tijd hebt. Als je net een nieuwe tattoo hebt laten zetten kun je namelijk beter uit de zon blijven. De zon kan namelijk het genezingsproces in de weg staan.

Genezen van de huid

Door het zonlicht kan de tattoo vervagen en ook kan het pijnlijk zijn om met een pasgeplaatste tatoeage in de zon te gaan. Het is immers een open wond die eerst moet genezen. Meestal is de huid onder en rondom een nieuwe tatoeage na twee weken geniezen, maar het kan ook langer duren. Hou zelf goed in de gaten wanneer de huid genezen is.

Blijf uit de zon met je nieuwe tattoo. Afhankelijk van de plek is dit makkelijk of moeilijk. Zit de tatoeage op je rug? Dan kun je de tattoo makkelijk bedekken met kleiding. Als de tattoo op je pols zit wordt het al lastiger. Maar blijf de tattoo toch goed beschermen tegen de zon. Als je hem niet kan bedekken met kleding, moet je hem heel dik insmeren met zonnebrandcrème.

Zon met mate

Ook als je tattoo genezen is, is het verstandig om hem zoveel mogelijk uit de zon te houden. Smeer je tattoo altijd in met zonnebrandcrème als je echt de zon in gaat. Hoe beter je je tatoeage beschermt, hoe mooier de tattoo blijft. Het verbranden van je huid is natuurlijk sowieso niet goed, maar als de huid onder je tattoo verbrand kan dit pijnlijk zijn. Ook vermindert de kwaliteit van de tattoo als de huid vaak verbrand.

Laatste blog artikelen

Lees hier handige tips, recepten en nog veel meer!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates en aanbiedingen.