Tatoeage

Een tatoeage is een versiering op het lichaam van inkt dat met naalden onder de opperhuid geplaatst wordt. Er zijn veel verschillende tatoeages en zo ook verschillende redenen om een tatoeage te laten zetten. Er zijn mensen die om esthetische redenen een tatoeage laten plaatsen: de tatoeage wordt als een sieraad voor het lichaam gezien. Ook zijn steeds weer nieuwe soorten tatoeages in de mode, denk aan de ster, handgeschreven tatoeages, letters en dieren. Bedenk wel dat deze tatoeages ook een keer uit de mode raken.
Status is ook een reden van velen: de omgeving van de drager (en de drager zelf) ontleent een bepaalde waarde aan de tatoeage, zoals bij de Nieuw-Zeelandse Maori de Tā moko.
Of ter identificatie: de drager hoopt aan de hand van zijn tatoeage te worden herkend, na bijvoorbeeld verdrinking. Dit was de gebruikelijke bij veel zeelui. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kregen de meeste gevangenen in Auschwitz een identificatienummer op hun arm getatoeëerd, en de overlevenden droegen dat als ereteken. Bij leden van de SS, het elitekorps van nazi-Duitsland, werd hun bloedgroep onder hun oksel getatoeëerd.
Om medische redenen: de drager hoopt gevrijwaard te blijven van bepaalde ziekten door het dragen van een tatoeage. ‘Ötzi’, de ijsmummie uit de Alpen, die zo’n 5350 jaar geleden leefde, had 59 tatoeëringen. Zo had Ötzi tatoeages op gewrichten, reden waarom men vermoedt dat hij aan artrose leed.
Cosmetische tatoeages: littekens, brandwonden of wijnvlekken kunnen door middel van tatoeages minder opvallend gemaakt worden. Ook worden verloren gegane wenkbrauwen vervangen door tatoeages. Er zijn ook mensen die de wenkbrauwen weg laten halen en deze laten tatoeëren om zo de perfecte wenkbrauw te creëren.
Ter intimidatie: de drager geeft aan lid te zijn van een bepaalde criminele organisatie zoals de Yakuza in Japan. Soms heeft de tatoeage binnen het criminele milieu een specifieke betekenis; zo zou in bendes in de Verenigde Staten en Canada een tatoeage op het gezicht in de vorm van een traan het teken zijn dat men een lid van een rivaliserende bende zou hebben gedood.
Volwassenwording: In een aantal culturen is het gebruikelijk dat een persoon zich bij het bereiken van de puberteit laat tatoeëren.
Sommige mensen gooien het roer om en willen hier een speciaal ‘aandenken’ op het lichaam voor plaatsen: Het maken van een nieuwe start in het leven is vaak een reden om een tatoeage te laten zetten en zo te laten zien dat je veranderd bent.

Er zijn verschillende tattoo designs zoals: Maori, Biomechanic, Japans, Keltisch, Old School, Cartoon, Cover up, Tribal, Dieren tatoeages etc.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates en aanbiedingen.