Tattoo designs

Er zijn veel verschillende tattoo designs te vinden. Ga je voor een eigen design of een bestaan design? Sommige mensen willen een tatoeage met een betekenis, anderen vinden het mooier als decoratie op het lichaam. Een aantal populaire tattoo designs zijn:

Japans
Jarenlang werd je in Japan, als je een tattoo had, vergeleken met een lid van de Yazuka, de Japanse maffia. De Japanse tattoos zijn ware kunstwerken. Er zitten prachtige afbeeldingen van flora en fauna in. Vooral de Koi Karper en de Chrysant zijn erg populair in de Japanse tatoeages.
Maori
De Maori zijn de oorspronkelijke bewoners van Nieuw Zeeland. Voordat de Europeanen naar Nieuw-Zeeland kwamen, droegen vele hoog aangeschreven Maori’s zogenaamde moko’s, een permanente versiering van het lichaam en het gezicht. Deze Maori tatoeages bestaan al meer dan duizend jaar en werden oorspronkelijk geplaatst met verschillende soorten beitels, gemaakt van de botten van de albatros. Voor de Maori staat het ontvangen van de moko voor het oversteken van een belangrijke grens, bijvoorbeeld de overgang van kind naar volwassene, en wordt begeleid door vele rituelen. De tattoo diende tevens voor de toegang van de ziel in het dodenrijk. Een niet getatoeëerde overledene vond nimmer rust.
Keltisch
Dit is een oude stijl die al in de Romeinse tijd werd gebruikt om soldaten van Ceasar af te schrikken. De Kelten waren een mysterieus en krijgslustig volk. Het Keltisch geloof was grotendeels gebaseerd op de natuur. Hierbij speelden niet alleen de vier elementen een belangrijke rol, maar ook de dierenwereld. Een Keltische tattoo bestaat hoofdzakelijk uit een pad dat bij het volgen nooit eindigt.
Veel mensen kennen de betekenis van Keltische tattoos niet en zien de Keltische tatoeage vooral als mooie decoratie.
Cartoon
Deze tatoeages worden vaak volledig in kleur geplaatst en hebben vaak geen diepere betekenis, maar worden meer als decoratie geplaatst.
Old School
Old school is de tattoo stijl van de beginjaren, waarin gebruik wordt gemaakt van stevige lijnen, felle kleuren maar eenvoudige afbeeldingen zoals doodskoppen of hartjes. We kennen deze stijl voornamelijk van zeemannen of ruige bonken die er op uit trokken om de wereld te zien.
Indian Art
Vandaag de dag zijn veel mensen gefascineerd door de Indianen en hun manier van leven in harmonie met en met respect voor de natuur. De vraag naar Indianen tattoos is dan ook groot. Het is vaak zeer fijn en gedetailleerd werk. Dat kan gaan van typische Indianen afbeeldingen zoals wolven, veren en totempalen, tot aan afbeeldingen met een meer Westerse inslag zoals adelaars, paarden en andere dieren.
Biomechanic
Deze tattoos geven de impressie dat er iets mechanisch onder de huid zit. Biomechanische tatoeages zijn realistische, drie-dimensionale afbeeldingen van de menselijke robotica. Het is een ‘truc van het oog’, omdat het vaak lijkt alsof de huid open is gesprongen om te onthullen waarvan je werkelijk bent gemaakt – een onmogelijke combinatie van mechanica en vlees.
Tribal
Tribal betekend letterlijk ‘stam’, vroeger gaf dit aan tot welke stam, clan of familie je behoorde. De tattoos bestaan uit zwarte tekeningen met (meestal) geometrische patronen.
Cover Up
Deze tatoeages worden gebruikt om een oude tattoo te verbergen of te verbeteren. Over de oude tatoeage wordt een nieuw design gecreëerd.

Dieren tatoeages
Uilen tatoeages zijn niet mainstream, maar wel populair bij zowel mannen als vrouwen. De uil heeft een hoge symbolische waarde, net als de meeste dierlijke tattoo designs. De uil is het symbool voor wijsheid en onderwijs.
Voor de Indianen had de uil ook een hoge symboliek. Zij geloofden dat de uil de beschermer van de heilige kennis was. De uil werd bij de Indianen ook gebruikt bij de voorspelling van het weer. In verschillende culturen wordt verteld dat de ziel van de uil je zal vergezellen in het hiernamaals.
Beren hebben verschillende symbolische betekenissen. Christelijke kunstenaars verkozen de beer als positief symbool. Vroegere leer verkondigde dat berenjongen vormloos geboren werden en later werden gevormd door moeder beer. In de Christelijke symboliek werd dit gebruikt als een metafoor voor hervorming en wedergeboorte.
De Indianen vonden de beer het symbool voor zelfreflectie. Zijn jaarlijkse winterslaap in een grot stond symbool voor de behoefte naar stilte om de stem van de hogere ik te horen.
Dolfijn tatoeages worden vooral geplaatst bij mensen die een sterke emotionele band met deze dieren hebben. Ook dolfijnen hebben een symbolische betekenis zoals: harmonie, intelligentie, vriendschap, geluk, voorspoed, speelsheid, vrijheid, macht, vrijgevigheid, vrede, noem maar op.
In veel Griekse en Romeinse mythes wordt verteld dat dolfijnen verloren mensen op zee weer veilig thuis brachten, ze waren ook boodschappers voor Poseidon, de Griekse god van de zee.
Koi Karper , de Koi Karper is een van de meest populaire ontwerpen voor een Japanse tattoo. De Koi Karper is eigenlijk van Chinese afkomst, maar inmiddels volledig opgenomen in de Japanse cultuur. De Koi Karper wordt vergeleken met een Samurai strijder, die zonder angst het gevecht aangaat. Men roemt de Koi Karper om zijn kracht en moed, het schijnt dat deze vis in staat is watervallen te beklimmen. Het brengt de drager van een Koi Karper tattoo geluk, er van uitgaande dat de persoon zich geïnspireerd voelt door het doorzettingsvermogen van de Koi Karper en net als de vis hogere doelen wil behalen in het leven en moeilijkheden wil bevechten en overwinnen.

Tattoo teksten, ook wel lettering tattoos genoemd, zijn populair bij zowel mannen als vrouwen.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates en aanbiedingen.