Tattoo verzorging

De tattoo verzorging is belangrijk voor de uitstraling van je tattoo. Een goede verzorging van je tattoo is essentieel, een tatoeage kan zich ontwikkelen tot een grote ramp als je niet de juiste maatregelen treft na het zetten van de tattoo.
Een tatoeage wordt via inkt met naalden in de huid geprikt. Dit gebeurt in de lederhuid, net onder de opperhuid. De opperhuid is de bovenste huidlaag. De naalden brengen de inkt een paar millimeter de huid in.
Wanneer je een tattoo hebt laten zetten vraag dan altijd om een duidelijke omschrijving over de verzorging van je tattoo. Neem deze nazorg in de omschrijving altijd als uitgangspunt. Nadat de tattoo is gezet zal de huid eromheen wat rood zijn, dit heeft te maken met het scheren, prikken en schoonmaken van de huid. Na enkele uren zal de huid rondom de tattoo minder rood worden. De plek van de tattoo zal nog wel opgezet blijven en gloeien.
Wanneer je de tattooshop verlaat is je tattoo afgedekt met een bandage, zo voorkom je dat  slechte bacteriën zich in je wond vestigen. Laat deze bandage er sowieso twee uur omheen zitten. Zodra je het verband verwijdert, is het volgende wat je moet doen: het wassen van je tatoeage. Hiervoor gebruik je lauw water en vloeibare anti bacteriële zeep om het gebied van de tatoeage te reinigen.
De eerste nacht kan het zijn dat er inkt met wondvocht de huid verlaat. Het is daarom handig iets over je tattoo heen te dragen wanneer je gaat slapen. Zorg wel dat dit schoon is. Wanneer de stof ‘s ochtends aan de wond (tattoo) vastgekleefd zit, week deze dan los met water. Trek het niet los!
Wanneer je de stof hebt verwijdert dep het gebied rondom de tatoeage goed met een schone handdoek of papier, en zorg ervoor dat het compleet droog wordt. Gebruik hierna een beetje zalf met vitamine A en D. Als je deze niet hebt voldoet een gelijksoortige anti bacteriële zalf ook.
Wanneer je dit 3 tot 5 dagen hebt herhaalt kun je overgaan op een lotion, zo houd je de huid soepel. Zorg er wel voor dat er geen geur- en kleurstoffen in deze zalf zitten. De huid moet nog steeds elke dag schoongemaakt worden met water. Vanaf nu kun je ook gaan douchen met de tatoeage, maar pas wel op dat er geen zeep in komt. Zwemmen is nog niet toegestaan!
Na een weekje ontstaan er korstjes op de wond en zie je losse velletjes.  Als er veel korstvorming is dan kan het zijn dat de tattoo niet goed is gezet, in dat geval moet je de wond een aantal keer per dag met vochtig kompres bedekken. De korsten zullen uiteindelijk vanzelf loslaten. Probeer te voorkomen dat je aan de plek gaat krabben.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates en aanbiedingen.